Sidor

lördag 1 mars 2014

Många fynd från Basaren för nytt och gammalt i Tvärred

God morgon.

Vilken fantastisk kväll vi hade det igår.

Vi lämnade barnen hos min far och passade då på att gynna den lokala pizzerian innan det bar iväg till Bion. Vi såg Hobbit (del två) och den uppfyller allt som en ävetyrsfilm ska göra, jag gillade den.

Nu har vi sovit ensamma i huset, fått vakna av våra egna klockor, eller jag är vaken. Mannen sover fortfarande och det är ju hans födelsedag så jag låter honom sova.

 

Jag har ju helt glömt av att visa vad jag fyndade förra veckan på Basar för nytt och gamalt i Tvärred.

 

 

Denna magnifika ljusstaken fick följa med hem för ynka 75:- Tjejen som sålden den sa att där hon bor nu hade hon inga passande fönster längre. Så tänk istället för att stå undangömd i ett skåp så fick den följa med mig hem och pryder nu vårt fönster.

Jag gjuter ju endel själv men det skadar inte att gynna lokala hantverkare också, denna uggla blev min för 150:- Den är handgjuten, det ligger tid bakom, den har sina sprickor, det syns att den är hemtillverkad och det är det som gör den så fantastiskt vacker i mina ögon.

Två ljusstakar till fick följa med hem för 40:- blev de mina. De är gamla, den ena är längre än den andra och jag gillar verkligen stilen på dem.

För en tia skulle jag få detta ljuvliga gamla saltkrus från Gustavsberg. Jag gav en tjuga för det var den absolut värd och egentligen mer därtill. Den pryder just nu verkligen sin plats i vårt blå/vita kök

Denna lilla godbit fick även den följa med hem. Tanken är att även den ska få lite vårlökar i sig, en ynka 20:-lapp blev det för den.

Jag berättade va att basaren blev en succé vi hade massvis med folk, alla som hade bord sålde som bara den och vi lyckade dra in nästan 3000 till välgörenhet.

Det var en fantastisk tillställning som vi lär göra om.

Nu önskar jag er en härlig lördag.

Här ska mannen firas rejält på födelsedagen och vi ska njuta av en ledig dag tillsammans hela familjen.

Kram

Annie

9 kommentarer:

 1. Så härligt med loppis!
  En månad till sen startar dom på mitt favoritställe, då ska jag loppa=))

  3000:-, det är ju kanonbra!!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Jättefina fynd du gjort! Ljusstaken är så fin i fönstret och du har så trevlig utsikt oxå :)
  Ha en fin lördag!
  kram Tini

  SvaraRadera
 3. så fina saker du fyndade. Grattis till mannen din. Ha en fina dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Alltså den där ugglan! Underbar!
  Ha en fortsatt fin lördag!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 5. Vilka fina saker du köpt! Bra priser må jag säga!
  Önskar mannen din en riktigt fin födelsedag och att ni alla
  får en underbar helg!
  kram M.E

  SvaraRadera
 6. Åh så mycket fint du fyndat...sås snipan var ju jätte söt.....jag har varit på loppis idag, hihi.....och fyndat lite....jag kommer sällan tomhänt från en loppis, haha......sakerna kommer på bloggen senare ;))
  Må så gott!
  Kram bia

  SvaraRadera
 7. Så mycket fint du fyndade
  ha en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 8. Grattis till maken! härligt med lite tid bara för er två, det behövs verkligen ibland. Och vilka fina fynd du gjorde! Älskade det blåvita porslinet, en klassiker!

  Du, jag blev så imponerad när jag läste om ditt/ert beslut att prioritera ditt välmående. Jag vet att det inte är lätt när man har familj, men vilken förebild du är för dina barn! Supermom! Jag jobbade timmar innan vi fick barn och jag kände mig tillräckligt stressad då, trots att vi på den tiden hade så billigt boende och låga kostnader (kan jag ju se nu). Jag tyckte att det var skitjobbigt rent ut sagt att hela tiden behöva vara tillgänglig och jaga arbetspass så att säga. Så skönt att din familj stöder dig och att det går att göra såhär.

  När Max var bebis blev ju jag väldigt sjuk. Då fick sambon gå hem från jobbet och ta över föräldraledigheten. Vi fick inte alls ut mkt och det var riktigt tufft ibland, minns att vi hade nån period då vi fick prioritera vilka räkningar som skulle betalas, inte kul alls. MEN... det lärde mig att man klarar sig på så mkt mindre än man tror. Nu har vi det bra, men vi lever i stort sett på en lön och har ett dyrt boende så jämfört med många vi känner så får vi över betydligt mindre. Men man anpassar sig och rättar sig efter det man har. Så jag är säker på att det kommer att lösa sig galant för er, och en sak jag lärt mig av min egen uppväxt är att pengar verkligen inte borgar för lycka... Så heja dig och jag håller alla mina tassar för att du ska få din fasta anställning snart! Kramkram

  SvaraRadera
 9. Mysiga fynd.
  Och så välbehövligt med egentid utan barn. Vi är ju själva i huvudstaden nu i helgen, men saknaden kommer fort efter de små.
  Hoppas han fick en härlig födelsedag. Kram Malin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...