Sidor

torsdag 2 januari 2014

5% är ju i alla fall 5%
Som ni vet så har jag blivit mer och mer emot REALISATIONER. Inte det att jag inte tycker det är roligt att fynda och spara pengar. 

Nej det handlar snarare om att REALISATIONER ofta får oss att göra inköp som vi egentligen inte behöver, vi köper för att det är billigt. 
Överkonsumtion. 

Men jag har faktiskt handlat på REAn i år, jag har köpt mig en hoodjacket från Adidas. 
Äntligen så jag har drömt om just en sådan jacka. Perfekt att ha vid uppvärmingen på träningen och precis en sådan jacka som jag behövde. 

Väl hemma med denna efterlängtade träningsjacka så upptäckte jag något intressant. Något som först gjorde mig arg men som min kära man påminnde mig om : många bäckar små, bättre att göra lite än inget. 

Det som gjorde mig arg var att på etiketten står det att: 
Organic exchange blended standard made with 5% organically grown cotton. 

5% organiskt odlad bomull, 5%

Japp jag blev först lite sur, ett stort bolag som ADIDAS borde ha åtminstone 50% organisk bomull i sina kläder, ja helst 100%. Men som min käre man påminde mig om, många bäckar små och tänk 5% för ett sådant stort bolag är ganska mycket organisk odlad bomull. 

Så hejja ADIDAS bättre 5 % än inga procent. 

Önskar er en härlig dag, och kom i håg ska ni fynda på REAN fynda något ni behöver och handla inte bara för att det är billigt. 

Annie

7 kommentarer:

 1. Du är så förnuftig. Har försökt att tänka lite så behöver jag detta? Positivt tycker jag. Som annars är rätt glad för att handla. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Önskar dej en god fortsättning på det nya året.....hoppas det blir ett bra år ;))
  Kramisar bia

  SvaraRadera
 3. Håller med dig gällande denna överkonsumtion. Ett otroligt slit och släng samhälle vi lever i. Inte bra. God fortsättning på det nya året!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 4. Ja 5% är alltid 5% och snygg var den också:) Kram till dig

  SvaraRadera
 5. Wow! Härligt positivt tänkande! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 6. Klokt att välja att se det positivt istället. Det är en bra början och så får vi konsumenter ställa tuffare krav och kräva sådant som är hundra procent ekologiskt. Kramar Liza

  SvaraRadera
 7. Den var ju toppensnygg, och nog måste det väl vara så att ju mer du använder den desto mer nytta gör de fem procenten? :)

  Ja nog har man gjort många dåliga/onödiga köp på rea... Jag har i princip slutat handla på rea, av den anledningen och för att jag tycker att det oftast är så rörigt och utplockat, ont om plagg i rätt storlek.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...