Sidor

söndag 11 augusti 2013

Loppisfynd för hälsan

God morgon

Igår fyndades det ganska mycket på loppisen. 

Men extra nöjd är jag över dessa saker. 

Gjutjärnspanna, Emaljkoppar, Gjutjärn, Plättlagg

Tre emaljkoppar och två gjutjärnspannor, en till plättar och den lilla till frukostäggen. 

Jag har skrivit om det förut, om dessa beklagliga gifter i vår vardag och att vissa inköp till vår hälsa måste göras. Så extra glad blev jag när jag fann de två gjutjärnspannorna för 30:- (en ny kostar ca 500-600) så nu ska den sista giftiga teflonpannan lämnas in på återvinningsstationen, där den sorteras som "farligt avfall" 

De tre emaljkopparna utökar vår emaljkoppsfamilj så nu kan hela familjen dricka ur emaljkoppar på utflykten, vi kan till och med bjuda två till på kaffe. Så även här åker de sista giftiga plastkopparna till återvinningsstationen, de är dock inte lika giftiga som teflonpannorna och sorteras bara som plast. Men de är tillräckligt giftiga för att jag inte vill dricka kaffe ur dem. 

Jag vet att vi omges av massvis av giftiga ting, och jag vet att vi inte kan få bort allt, men jag vet också att jag kan göra det lilla, de små valen som kanske i det stora hela kan ha betydelse. Min första koncentration har legat på just teflon och plastredskap i köket, jag byter ut allt eftersom jag hittar på rea eller på loppis. Lite i taget ska jag försöka göra vårt hem lite mindre giftigt. 

många bäckar små

Nu önskar jag er en härlig söndag, här ska det städas så att morgondagens första dag efter sommarlovet känns lite lättare. 

Ta hand om er
Annie

2 kommentarer:

 1. Det där är bra att tänka på!
  Det där med gifter som finns i dom redskap vi tillagar maten i och dessutom äter den med.
  Och det går ju som du skriver, att fynda billigt på loppis.

  Här ska inte städas=)) Det får bli en bokdag idag/Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Härliga saker du fyndat!!! Jaa du, det finns gift i mycket....läste senast idag, att bananerna innehåller mycket gifter, både i skalen och i själva bananerna...endast ekologiska bananer hade inget gift i sej....så nu ska jag köpa ekologiska bananer hädanefter ;))...
  Kram bia

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...