Sidor

måndag 12 augusti 2013

Ett barnrum tar form

Godmorgon
Igår gick en väldigt nöjd kille och la sig i ett nystädat och om-möblerat rum. 


Järnsäng, kartbild, jordglob, ekologisbomull

 Sängen har fått sig en ny plats och två nya (gamla) lampor har tillkommit. Lamporna är gjorda av en jordglob som helt enkelt delades på och gjordes om till en neråtlampa och en uppåtlampa. Allt på bilden är från olika loppisar och auktioner förutom det härliga lakanet som kommer från Ahlens och är tillverkat av ekologisk bomull. 

Hyllor, förvaring, barnrum, kista, tavelvägg

Hans hyllor bytte plats och sitter nu precis nedanför fönstret. Klart att man kan ha hyllor under fönstret istället för fönsterbrädor, i alla fall när man valt att inte ha några gardiner. Här på hyllorna finns det gott om plats för alla leksaker.

Bilder, tavlor, kort, barnrum, teckningar

På väggen där hyllorna satt innan har det kommit upp en massa tavlor, bilder på  honom själv, inramade teckningar, sidor från en barnbok och annat smått och gott. Tanken är att vi ska låta denna vägg växa allt eftersom. Här ska hans konst få plats, fotografier och annat som han gillar. 

Tavelvägg, barnrum

Nu får vi se hur länge rummet håller sig iordning och hur det klarar av påfrestningarna av en lekandes 5-åring. 
Nästa projekt är att ställa iordning rummet till en mycket busig 2-åring. Det blir en utmaning det. 

Nu önskar jag er en härlig dag. Här är vardagen åter, mannen på jobbet, barnen snart på dagis och jag ska sitta med jobbansökningar hela dagen.

Annie

8 kommentarer:

 1. Vilket otroligt härligt barnrum! Gillar verkligen lamporna, så smart. Gavelväggen är riktigt fin dessutom. Har gått och tänkt på att göra något liknande i barnens lekrum. Kramar Liza

  SvaraRadera
 2. Det här är verkligen ett häftigt barnrum! Och så DU med fina gamla saker :) Lampan är riktigt cool. Ibland är det bra att vara pysslig du ;)
  Gillar alla färgerna också. Har inte färgglatt hemma själv, har lite svårt för att få ihop det tycker jag. Men det har du lyckats med.

  Sv. Haha ja de fina dyra sakerna står långt utom räckhåll för barnen :P Visst är det materiella ting, men det känns ju ändå trist när det går sönder. Blommorna tycker jag är lite läskiga att ha framme med, eftersom lilleman kanske får för sig att smaka.. :(

  Ha en fin dag!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Vad fint rum.
  Det är så kul när de blir glada de små liven. :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Rummet blev jättefint! Härliga färger! Lampidén var toppen tycker jag!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 5. Vad fint det blev ..och vilka häftiga lampor
  kram ROsa

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt rum! Du har hittat så smarta lösningar och har så bra idéer..Han måste vara jätteglad :-) I vinter ska jag se om jag får till ett nytt barnrum också..det är vårt datarum/studierum som också ska bli ett rum till en 2 åring. Men jag har absolut inga idéer ännu hur det ska bli, känns svårt :-)
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 7. Så fint det blev i rummet! Fin idé med lamporna och så härligt med en konstvägg där alla fina teckningar kan samlas.
  Och vilka härliga fynd du gjort på loppisen, förstår om du är riktigt nöjd med helgens inköp. Såg ett par av fjärilstavlorna, och de var verkligen fina.
  Hoppas det har gått bra med jobbansökningarna, håller alla tummar för att du hittar jobbet du letar efter!
  Kram Petra

  SvaraRadera
 8. Tack, jag hoppas jag ska kicka!:)
  Så fint det blev i rummet! Ida är också på hugget och vill göra om i sitt rum. Men jag tycker ju så mycket OM den där ljuvligt söta rosa färgen hon har på väggarna! Jag spjärnar lite...:)
  Kram Anna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...