Sidor

onsdag 26 juni 2013

Har man inget jobb så skaffar man sig jobb


Godkväll

Först måste jag tacka för alla söta kommentarer om mitt förra inlägg. Tack för alla fina ord och lyckönskningar. Blir varm inombords. Jag kommer aldrig ge upp min dröm, ett jobb borde vara alla människors rättighet och jag tänker se till att jag får ett. 

Men under tiden så ser jag till att skaffa mig jobb här hemma, just nu har vi påbörjat projekt gillestuga. Jag lovar bilder kommer så småningom. Så fort det slutat regna så ska operation vildvuxet tas tag i, i trädgården. 

Hortensia, mångfald, vildblommor

Som ni ser så är det kanske lite väl vildvuxet den vackra hortensian syns knappt längre. Så här måste det göras något. Men jag vill inte gräva ur och lägga sten för det är här som de första vårblommorna kommer. Men kanske räcker det om jag flyttar på de stora ormbunkarna och klipper ner gräset lite. Hm har ni några idéer? Gillar ju det vildvuxna och försöker med min lilla plätt måna om mångfald fast utan att det ska se ovårdat ut. 

Ja som ni förstå så går det ingen nöd på jobben här hemma, synd bara att jag inte kan få betalt över att göra jobben. 

Önskar er alla fina en härlig kväll
Annie7 kommentarer:

 1. Tänk om hemarbete kunde generera pengar då skulle jag vara rik. ;)
  Jag tror du kommer på något jättebra med din vildvuxna trädgård, du har ju så många roliga idéer. Lycka till! Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Jag gillar din vildvuxna trädgård
  ha en trevlig helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 3. Kanonbra att marknadsföra sig via bloggen! Jag har också varit timanställd och det kan vara riktigt stressigt att aldrig känna sig helt ledig, man måste vara snabb på att svara och "hugga" allt man kan:-( Jag håller mina tummar för din skull!

  Hoppas du inte tar illa upp nu på nåt sätt bara, men jag kände att jag ville skriva det här. Jag läste nämligen ditt cv och det var en sak jag inte riktigt förstod där som kanske inte heller potentiella arbetsgivare greppar:

  Du skriver
  "Jag gillar att läsa böcker och har goda kunskaper inom litteraturhistoria i och med min utbildning på högskolan."

  Det kändes lite oklart eftersom du skriver att du läst inom läraryrket på högskolan. Den kopplingen var lite svår att förstå, men kanske läste du t.ex. till lärare i Svenska? För då blir det ju tydligare. Samma sak med att du läst "inom" en utbildning på högskolan, menade du då att du har en examen eller att du läst vissa ämnen? För då kanske det är bättre att skriva ut vilka ämnen du läst (några exempel iaf) och strunta i att nämna att du inte fullföljt utbildningen?

  Du får helt enkelt nonchalera det jag skriver om det känns tokigt, men jag tänkte att ibland kanske man tycker nåt känns jättetydligt själv medan man som utomstående inte riktigt tycker samma sak... De flesta rekryterare är ju rätt bra på att peka ut de "svaga" punkterna och då är det ju skönt om man vässat sitt brev så bra man kan. Lycka till! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååå tack så mycket. Konstruktiv kritik är alltid välkommet. Visst är det så att jag läst till lärare men inte tagit min examen (två tentor och ett ex jobb kvar) Har haft svårt att veta hur jag ska formulera det för det är väl inte riktigt jag skryter med direkt (att jag inte avslutat studierna vill säga) Jag har specialiserat mig på ämnena Svenska, och historia men en släng av religion med;)

   Nu ska jag genast in och se om jag kan formulera om. Tack än en gång
   Kram

   Radera
  2. Känner igen det där! Har en halv magisteruppsats kvar innan jag kan ta ut min examen. Nu har det gått flera år sedan jag sist pluggade så...Men jag hoppas orka peppa igång mig själv igen! kram

   Radera
 4. Över sommaren kanske det inte känns så svårt att inte ha ett jobb...du verkar ju ha lite jobb där hemma iaf, ;)))tycker det finns hur mycket som helst att göra i ett hem...jag jobbar inte men jag har fullt upp...skulle inte hinna jobba tror jag....man kan kalla mej "hemmafru"....men är man frisk och kry vill man naturligtvis ha ett jobb...och det kommer du säkert att få snart...tro mej ;))
  Kram bia

  SvaraRadera
 5. Jag ska hålla tummar och tår för att du ska få ett jobb!!
  För som du skriver så tycker jag också att det är fasiken en rättighet.
  Så heja dig!!

  Kram Hannis

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...