Sidor

torsdag 15 november 2012

Pyssel utmaning

Godmorgon

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag brinner för återbruk, att ta tillvara på det man redan har och skapa något annat av det. Förra året fick jag upp ögonen för något helt fantastisk

 Eco-wrapping 

Eco-wrapping är ett sätt att slå in vackra paket genom att använda saker som vi har hemma (alltså inte köpa något nytt, men inköp på loppis fungerar)
 Men Eco-wrapping är även ett paket som ska gå att återanvända, så gåvan ni får är inte bara innehållet i paketet utan själva paketet är en gåva i sig (förstår ni?) med mening att återanvändas;)


Så nu till min utmaning. 

Jag utmanar här med alla mina läsare (och läsarnas läsare) till att skapa ett paket i Eco-wrapping stil. När ni sedan har gjort det så lägger ni ut ett inlägg på er blogg och länkar hit. (ni har till och med den 9 december på er)  Sen samlar jag helt enkelt ihop alla paket och så samlar jag alla tips här på min blogg. På så sätt inspirerar vi varandra och gör ett slag för miljön (kan ni tänka er hur mycket inslagspapper som slängs var jul, jag vågar inte tänka på det) 

Reglerna är alltså enkla. 

Ni har till den 9 december på er

Ni ska göra ett paket i eco-wrapping stil alltså tillverka ett paket av saker ni har hemma. Paketet ska även vara återbrukningsbart. 

Ta gärna före och efter kort och skriv gärna ner vad ni har använt er av för material.
Gör ett inlägg på er blogg och länka hit. (använd er gärna av den översta bilden) 

Skriv sedan en kommentar till detta inlägg så att jag vet att du är med i utmaningen.

Den 10 december samlar jag sedan alla bidrag i ett förhoppninsvis låååååångt inspriationsinlägg här på bloggen. 

Nu till mitt bidrag: 

Paket av en lamplåda.Genom att använda mig av gamla bibelark,  wellpapp, snören, en spetsbit, några pärlor från ett söndrigt halsband, en knapp och några stämplar så förvandlade jag glödlampekartongen till detta:


Ett litet paket blev det men perfekt för de små gåvorna så som smycken till exempel. Genom att ta bort juletiketten så kan man använda lådan som en liten tavla och sedan nästa år så kan man om man vill återbruka paketet och då endast sätta på en ny juletikett;) Så in i skåpen nu och gräv, in i hjärnan och ta fram den där extra kreativiteten och våga anta min utmaning;) 

(Har du ingen blogg som du kan länka från så kan du vara med via Fb istället. Dela då bara detta inlägg på din tidslinje, du ser Fb knappen längst ner till vänster i inlägget, kommentera att du vill vara med och sedan skickar du in ditt bidrag till husetnummer10@gmail.com senast den 9 december)

Önskar er alla en kreativ dag
Annie

ps. glöm inte att meddela mig efter ni gjort ert inlägg så att jag inte missar er;)

13 kommentarer:

 1. Vilket jättefint & sött paket...Önskar dig en fin dag. Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev:)
  Klart jag vill vara med på utmaning, kul!
  Jag använder ju den lilla ask/påse jag fick min vinst i från er (SK) till min mascara, pensel, kajal mm. Den pryder sin plats i badrumsskåpet:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Godmorgon! Tjoho så kul, bra initiativ! Jag är med:-)
  Vimpeln du köpt är verkligen tjusig..wow, och stegen som du gjort till bokhylla funkar ju perfekt...
  Det är alltid lika roligt att besöka dig och din blogg!
  Ha en riktigt skön torsdag
  kramar Anneli

  SvaraRadera
 4. Hmmm, är lite sugen på att vara med men säger varken bu eller bä än, måste fundera på hur jag ska gå till väga i så fall. =)

  SvaraRadera
 5. Jag slår ju inte in paket till jul men jag hakar på ändå.
  Folk fyller ju år året om=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Läckra paket...roligt att få såna paket...
  Vi köper inte mycket julklappar...det är mest vuxna i min närmsta släkt...vi brukar köpa ett paket för ca 100 kr bara o så gör vi en lek med en tärning...du kanske känner till den leken med paketen..det är ganska kul...alla får ju ett..jag orkar inte beskria hela leken nu :))

  Ha de gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken rolig utmaning :) Tror bestämt att min företagskollega kommer att gilla din utmaning. Kramar Liza

  SvaraRadera
 8. kathas kortmakeri15 november 2012 19:27

  Vilken kul ide!
  Tänker genast på mina konservburkar...men inte vet jag om de går att återvinna när godiset är slut,utan lock och botten nä får nog klura på saken...
  Ha en fin kväll!
  Kram Katha

  SvaraRadera
 9. såklart att jag hänger på utmaningen! har ju redan gjort ett antal innan;) men kan inte få nog av pysslet med att fixa vackra tilltalande paket av det som finns i skåp och lådor! kram, mia.

  SvaraRadera
 10. Vilken underbar tanke.
  Men det som sen ligger i paketet spelar ingen roll??

  Låter som ni haft en mysig dag. Öppna förskolan är poppis här med. Kram Malin

  SvaraRadera
 11. Det här är något jag verkligen gillar! Tycker att det är väldigt roligt att pyssla till paket med allt möjligt material som kan finnas här hemma och tycker precis som du att det är synd att paketomslag bara åker i skräpet. Och du är verkligen en mästare på eco wrapping, tänk att en lamplåda kan bli så fin!
  Önskar dig en fantastisk helg!
  Kram Petra

  SvaraRadera
 12. Va bra att du uppmärksammade mig om din utmaning som är prexsis i mina smak så självklart är jag med. Jag kan faktiskt lämna ett bidrag redan nu, ett från Julpysselstafetten 2011 - blir liksom en återbrukad ide :-)

  http://anitafixar.blogg.se/2011/november/julpysselstafett-stracka-3.html

  Med inspiration från dina fantastiska förpackningar kommer jag även att lämna ett "nytt" alster oxå.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 13. Hejsan ..jag är med och försöker
  kram Rosa

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...