Sidor

fredag 31 januari 2014

En trendspaning en vädjan samt en "battle"


God morgon. 
Nu är det ca en timma kvar innan det är dags för "the battle" med presidenten och overallen. Igår vann jag en överlägsen och en viktig seger, får se om samma strategi fungerar idag. 

Trots att jag i de flesta fall förespråkar secondhand framför nyköpt så innebär det inte att jag inte trendspanar. Jag njuter av att bläddra i tidningar, fantisera och planera loppisfynd. Ofta fotar jag av sidan där jag funnit inspirationen så att jag inte kan glömma vad jag ska hålla utkik efter. 

Ja för man kan inte alltid vara säker på att Loppisen har precis det man vill ha inne förtillfället. Och då gäller det att ha ett elektroniskt minne.En av mina trendspaningar är på Bauhausstolen. Det är något med dess form som tilltalar mig och jag hade kunnat tänka mig att byta ut en eller två av våra köksstolar mot en sådan. 

Men jag har fortfarande inte hunnit till någon loppis för att titta efter om de överhuvudtaget finns några som helst spår efter sådana stolar. 

Och troligtvis gör det inte det, i alla fall inte i Bollebygd...(där jag inte bor men som ligger i närheten)


För där väljer man att slänga fina stolar (dock kopior av Bauhausstolen, men snygga ändå) 
Visst enligt artiklen så gör de en miljögärning då de sorterar ut sådant avfall som är värt pengar, men då inte som värdet av en stol utan som värde av metallskrot. 

Världen är ibland uppochner. 

Så min trendspaning är: Bauhausstolar

Min uppmaning är: SNÄLLA släng inte fullt fungerande möbler, skänk dem istället till secondhand (många har faktiskt möjlighet att hämta upp dina möbler till en minimal kostnad, och då slipper du besväret med att hyra släp för att ta dig till tippen) 

Ha en helt fantastisk fredag och ta det lugnt på vägarna. 
Kram
Annie

7 kommentarer:

 1. Hej Annie! Äntligen har jag tid att titta in här hos dig igen! Men du verkar också varit upptagen, med massor av jobb och jobbdrömmar. Jag håller såklart mina tummar för dig!
  Ang allt som slängs så är det ju helt galet! Det är synd att inte fler kan lämna in sina grejer på loppis så att många fler kan få användning för de redan tillverkade möblerna, sakerna och fynden! På vår soptipp så finns en container för saker som är lite för fina att slänga och som istället säljs på second hand. Det borde åtminstone finnas överallt! Även fast det inte säger att alla inser värdet av sina slitna gamla grejer.
  Tack för dina fina kommentarer hos mig! Hoppas du får vara ledig lite i helgen! Kram Maja!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är tokigt att det slängs så mycket. Jag har sålt av lite på Blocket när vi flyttat eller vill ha nytt. Då får man dessutom en peng att lägga på nått annat:) Hoppas du hittar var du söker. Fin fredag till dig. Kram Emma

  SvaraRadera
 3. Word! Men sedan kan jag faktiskt tycka att det är lite besvärligt med annonser på blocket, det eviga prutandet och folk som inte dyker upp osv... Vi brukar höra av oss till vänner istället för att se om de har intresse av det som vi inte vill ha längre. Men man kanske skulle testa med bloppis istället, det verkar fungera finfint!
  Kramen!

  SvaraRadera
 4. Jag brukar lämna på en loppis vi har närheten här och där får man hälften av vad de säljer sakerna för sen...det tycker jag är ganska bra
  sen brukar jag ta med mig lite grejor till jobbet ibland och skriva ta vad ni vill ha och det brukar alltid var några som vill ha.
  Kram Rosa

  SvaraRadera
 5. Jag blir faktiskt ledsen när jag hör om folk som har så lite respekt för det som producerats att de slänger det som faktiskt går att använda. Vi är dåliga på att sälja (tyvärr) men istället skänker vi gärna vidare. Nu sist var det en kollega till min mamma vars dotter hade fått lägenhet. Hon är väldigt ung och har inga pengar, då kändes det bra att kunna hjälpa till både med köksbord och en del porslin. "Det du förlorar, vinner en annan...":)

  Jag fnissade lite åt er lilla katthund:) Vår Humlekatt var nämligen likadan. När vi bodde i huset så kom hon som en raket när hundarna skulle rastas och så följde hon med oss genom byn:) Hon bor hos svärföräldrarna nu och de berättar att når någon kommer med sin hund vill hon gärna traska efter:)
  Önskar dig och familjen en fin fredag och en skön helg (är du ledig eller jobbar du?) Kram!

  SvaraRadera
 6. Du är så duktig och miljömedveten i ditt tänk. Hade önskat jag hade mer av den sidan. Det får jag jobba på. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen tokigt att slänga sådant som är fullt funktionsdugligt. På återvinningsstationen här i Munkedal så sorterar de ut sådant som är helt eller enkelt kan lagas. Sedan får arbetsmarknadsenheten ansvar för att göra i ordning sakerna som sedan säljs i deras egen lilla butik. Bra eftersom det både skapar vettig sysselsättning och gör att saker inte säljs i onödan. Kramar Liza

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...