Sidor

måndag 6 januari 2014

Att spendera en eftermiddag med döden

Igår spenderade jag en eftermiddag med döden. 
Det var en sorglig stund.Efter besöket hos blomsterhandlarn där jag ihandlade ett gäng gröna, tåliga växter. Och där känslan av ett återtagande av mina en gång gröna fingrar infann sig. 

Så kom jag hem. 

Jag tänkte att när jag ändå höll på att plantera mina nyinköp så kunde jag plocka upp pelargonerna ur källaren och göra det jobbet samtidigt. 

Mina döda pelargoner. 


Ja för om man missar att vattna pelargonerna under de fyra månaderna som de vilat i källaren ja då ser de ut så här. 

Men det fanns ett hopp för finns det liv så finns det hoppp. Tre små söta gröna delar hittade jag bland mina annars uttorkade pelrargoner. 

Så igår begravdes 15 stycken pelargoner, och tre stackare överlever förhoppningsvis. 

Ni som övervintrar pelargoner hur gör ni för att komma ihåg att vattna. En sak vet jag iallafall jag ska inte sätta dem i garaget för där är jag nästan aldrig utan frågan är om de ska få vara i bodegan nästa år stället. (om det nu inte blir för varmt) 

Idag ska jag ta hand om mina nyinköpta vänner och njuta av att färga mina obefintliga gröna fingrar bruna istället. 

Önskar er en härlig dag
Kram
Annie 

8 kommentarer:

 1. Så tråkigt!
  Jag övervintrar mina inne, bakom en gardin. Det är samlarpelargonerna, dom som jag skickat efter från odlare. När jag hade många och bodde i hus så stod dom i källaren. En lapp på anslagstavlan fick bli påminnelsen=))

  Du ska se att dom tre små söta överlevarna kommer att bli finare än någonsin!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Oj jag blev nästan lite rädd när jag läste rubriken! Jag övervintrar aldrig mina blommor, på hösten slänger jag bara alltihop, skulle ändå aldrig orka sköta om dem hela vintern....
  Ha en skön dag
  //bara anna

  SvaraRadera
 3. Det är inte alltid så lätt att få pelargonerna att övervintra, i synnerhet de mera förädlade sorterna. Mårbacka-pelagonerna tycker jag är lättast att lyckas med. Jag har ibland haft dem i rumsvärme hela vintern och de har klarat sig bra, fastän de blivit lite risiga :)
  Lycka till med blommorna!
  kram Tini

  SvaraRadera
 4. Jag övervintrar våra i ett ouppvärmt uterum. Vattnar en liten skvätt max en gång i månaden. Övervintrar även en del inne på fönsterbrädorna, ska jag vara ärlig så märker jag ingen direkt skillnad mellan de som stått i uterummet och de som stått i fönstren. Alla får ändå klippas ner i mars/april, och de tar sig lika bra. De som står inne får man dock vattna oftare :)
  Ha en fin dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Tyvärr så har jag inga gröna fingrar. Älskar att göra fina arrangemang men sen dör de för dom får inget vatten... Det var en mysig lista att läsa om dig och fina burkar du har införskaffat. Må så gott!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 6. Det är inte lätt med pelargoner. Jag har en stor i garaget. Hoppas den klarar sig. Sedan har jag två inne i fönstret. De lever ialla fall. Är det dax redan att ta in och klippa ner dem? Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Brukar gå flera veckor innan jag vattnar på vintern
  en del klarar sig
  kram Rosa

  SvaraRadera
 8. Jag har glömt mina några gånger, så jag har fått slänga en del, men jag tycker de är rätt tåliga,
  Mina olivträd står fortfarande ute, så till veckan är det nog dags att ta in dem och då får de
  göra pelargonerna sällskap. Då gäller det att komma ihåg vattningen!
  Ha det gott!
  Kram M.E

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...