Sidor

torsdag 5 december 2013

När dagen kastas om på grund av en liten liten händelse

Idag har jag lärt mig något nytt. 
En lädom jag tänkte dela med mig av. 

Lärdomen hade kunnat vara att lära barn att inte öppna kattluckan och sen stänga den så att kattens tass hamnar i kläm.
Det är dock en viktig lärdom i sig. 

Det gör väligt ont att få tassen i kläm, en katt som har ont låter fruktansvärt och kan skrämma vem som helst. En katt som har ont försvarar sig också. 
Försvarar sig genom att bitas. 


Men katten kom loss, tassen verkar må bra, lilla Frank är tröstad och har nog lärt sig en läxa. 
Kvar är jag och min kattbitna hand. 


Ett litet sår på ovansidan mellan tummen och pekfingret, ett sår i mitten samt ett annat så inne i handflatan. Hade det inte varit så att det handen svullnade upp så fruktansvärt så hade jag nog aldrig besökt 1177.se

och då hade jag heller inte lärt mig något nytt så fort, och heller inte kunnat bromsa eventuella infektioner i tid. För tydligen är det så att man ska ta det allvarligt om man blir biten av hund eller katt på handen, just handen är speciell (fråga mig inte varför). Speciellt katter bär på bakterier som kan leda till allvarliga infektioner. 

Så efter ett besök på vårdcentralen där sänkan togs och tempen mättes, där penicillin skrevs ut och stelkramps-spruta togs så är jag nu hemma med ordinerad handvila tills svullnaden gått ner. 

Dagen blev inte alls så mysig som vi planerade men jag är ändå tacksam. Tacksam att jag hann fram och rädda katten i tid, tacksam att Frank inte blev biten, tacksam över 1177.se och vårdcentraler och taksam över att det troligen inte blir värre än så här. 

Så blir du biten i handen av något djur, rengör (köp hem rengörings-sprit om du inte redan har) och ring din vårdcentral. 

Så nu ska jag lyda läkarens ordination och vila handen;) (men det är jäkligt svårt att vila högerhanden) 
Annie


10 kommentarer:

 1. Ojoj, din stackare! Hoppas det blir bra snabbt, så här i pysseltider går det ju inte an att vara skadad.

  SvaraRadera
 2. Men stackars er allihopa! Vilken dag, men bra att det slutade bra trots allt!
  Just bett från djur är bland det värsta. Infektionsrisken är väääldigt stor så det är bra att du fick snabb hjälp.
  Håller tummarna för att det läker snabbt!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Men vännen då!!:-( Inte alls något man vill uppleva! Hoppas att allt snart läker och att katten och sonen också mår bra!

  Det där är så konstigt förresten, för alla säger olika. Jag blev hundbiten i handen för några år sedan och det var en djungel. Ringde 1177 för att kolla och då sa de (detta var på kvällen) att jag skulle avvakta och sedan uppsöka vårdcentral dagen efter för att få spruta. Så då tvättade jag av och lindade om och dagen efter kontaktade jag vc- bara för att få höra att det inte alls var något att bry sig om. Jag hade tagit stelkrampsprutan 15 år tidigare och det räckte tyckte de... Så tydligen är det olika beroende på vem man frågar. Själv hade jag ont länge, säkert ett par veckor dunkade det liksom, men jag var ju tvungen att lita på det de sa. Vet inte om det är värre med katter då eftersom du fick komma in? Kanske skulle jag stått på mig bättre, men man litar ju liksom på vårdpersonalen? Hursomhelst är det bra att du uppmärksammar det hela så att fler hör av sig till sjukvården vid liknande situation! Ha en så fin kväll du kan nu och sköt om dig ordentligt! Kram!

  SvaraRadera
 4. Ooops. Shit happens. Tur att det gick väl i slutändan.

  SvaraRadera
 5. Vilken dag det blev och tur att allt slutade bra till slut.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 6. jaa katter kan bitas....vi har ju fyra stycken, men jag tror dom aldrig har bitit oss iaf....men klösta har vi ju blivit förstås....av misstag ;))).........här snöar det för fullt...äntligen kom snön till oss....nu är det julstämning..jippii !!!!
  Kram bia

  SvaraRadera
 7. Men kära nå´n vilken dag!! Ojojoj! Jag tror nog Frank fick sig en lärdom också...
  Hoppas du blir bra FORT nu, för hur ska du annars kunna pyssla!?
  KRAM!! Anna

  SvaraRadera
 8. Skönt att ni mår bra alla tre. Kunde ju ha blivit riktigt illa alltsammans! När vi har vårt barnbarn på besök måste vi spärra kattluckan. Trots att hon har klämt sig flera gånger så är hon där och vill öppna den varje gång. Krya på dig kramar Liza

  SvaraRadera
 9. Oj då! Tur ändå att du kollade upp det och hann göra något åt det innan det blev riktigt illa. Många gånger rycker man nog bara på axlarna och tänker att det ordnar sig av sig självt.
  Hoppas denna dagen blir lugnare och att handen får sin vila.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 10. Nämen usch då, det var ju trist värre! Tur att du kom iväg till läkare och fick hjälp i alla fall, och att ni alla mår bra.
  Kram Åsa

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...