Sidor

fredag 6 december 2013

En fantastisk värld med skumma herrar i.

Inte glömmer jag av Decemberutmaningen hos Tjatjanis idag inte. 

Det finns ett ord på bokstaven F som jag älskar. 

Ett ord som denna bild illustrerar.

solnedgång, fantastiskt, vår värld

Ordet är: 

Fantastiskt

och visst är vår värld Fantastisk, tänk vilken Fantastisk tur vi har som bor i ett sådant vackert land som Sverige är. Tänk vilken mångfald vi har både i skog och stad. 

Tänk om vi ändå hade värdesatt detta Fantastiska mer än vad vi gör. 

Ftalater, gifter, barntröjor

Mitt andra F som jag vill ta upp idag är ordet Ftalater, jag har gjort inlägg (gifter i vår vardag)  om denna herre förr men det tål att upprepas. Ftalater används till mjukgörande plaster i till exempel PVC. Ftalater är förbjudet i barnartiklar och leksaker i europa. (men köper du leksaker från tex kina så kan det innehålla pvc, tyvärr) 
Ftalater må vara förbjudet i tillverkning av leksaker och barnartiklar men det är fortfarande fritt fram när det kommer till barnkläder. 

Kan ni tänka er så skruvat egentligen. Ett farligt ämne som troligtvis är cancerframkallande och hormons-störande som inte får finnas i barnartiklar eller barnleksaker är fritt fram att använda på kläder, barnkläder, bebiskläder.

Kläder som barnen har nära huden, på dagen på natten i många timmar. 

Så mitt tips, mitt råd, snälla skippa pyjamasen, tröjan med plast-trycket på till barnen. 

Ensam gör kanske Herr Ftalat någon större skada men tillsammans med andra hemska herrar så tillverkar han en giftcoctail utöver dess like. 

Så var rädda om er och ta till vara på det Fantastiska som finns runt om kring. 

Kram
Annie


5 kommentarer:

 1. Visste inte det fanns så mycket gift i barnkläder. Hm det får vi bojkotta. Fina tolkningar. Gillar din första bild. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Du, det ska jag lova dig att hädan efter skippar jag allt som har en massa plastplupps på. Den herrn får helt enkelt fara någon annanstans!

  Tack för upplysningen!

  Kramis

  Tatjanis

  SvaraRadera
 3. Men usch då! Så alla plasttryck innehåller detta?! Jisses.....då får jag verkligen se över lillisens garderob... Tack för infon!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Men så hemskt... hur kan det vara tillåtet? Nu blir det absolut inte några plasttryck på barnbarnens kläder! En gammaldags flanellpyjamas får de bli i året pyjamaspaket!
  Önskar dig en fin helg i det fantastiska lanskapet! Här ryter Sven fortfarande för högt för att jag
  ska vara nöjd!
  kram M.E

  SvaraRadera
 5. Så vacker bild du visar.....och idag blir en fantastisk dag tror jag.....vi ska på Julmarknad på Norra berget i stan (ett mini skansen)....blir nog roligt....och stämningsfullt med all snö som vi har fått ;)))
  Ha en fin dag !!!
  Kramis bia

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...