Sidor

söndag 15 december 2013

200 000 kilo

"Cirka 200 000 kilo julklappspapper blir över efter julfirandet i Sverige.Kan ni tänka er så mycket papper! Hade nu allt papper hamnat precis där det var tänkt att det ska hamna – alltså i insamlingen för pappersförpackningar och utan spår av etiketter eller snören, så hade faran kanske inte varit lika stor. Men pappret sorteras oftast fel och snören som råkar åka med i återvinningen fastnar  i maskinerna och orsakar störningar och problem för de som arbetar på återvinningen"

Detta var min inledning i min D.I.Y artikel för LivåLeva förra året. För om det är något jag ogillar så är det meningslösa sopor. Tänk ändå 200 000 kilo julklappspapper. 
Jisses så mycket papper och detta är bara i lilla Sverige.  

Förra året började jag på allvar med ECO-wrapping, ett sätt att slå in paket mer hållbart.
Dels genom att man använder saker man har hemma men viktigare är att paketet går att spara att återanvända eller att användas till något annat. 


Så igår slog jag in första paketet i ECO-Wrapping stil. En skolåda, som jag pyntat med dagens bokstav i Decemberutmaningen N

N som i Notblad Notblad som jag limmat fast på den redan svarta skolådan.
Sedan grävde jag lite i lådorna
Hittade en ängel, en klädnypa och några band


Så då pyntade vi skolådan med de.

Enkelt, roligt, hållbart. Mottagaren kan välja att lägga andra saker i lådan eller att använda lådan till nya gåvor. För förhoppningsvis vill hon inte slänga lådan;)

Idag har vi sjukstuga här igen. Lilla F har fått hosta (igen) så vi förbereder oss för en vecka hemma (igen)

Jag önskar er en härlig söndag och jag tackar för kommentarerna i gårdagens inlägg. Totalt hamnade summan på 75:- jag lägger till resten och skickar 100:- till MUSIKHJÄLPEN. Min önskan av låt blev Michael Jackson Heal the World, känns som en bra låt för Choices by Annie;)
(vill du också önska en låt och skänka en slant, klicka här för instruktioner)

Annie

10 kommentarer:

 1. Så fint paket det blev av skolådan! Jag har några skolådor sparade på vinden och nu fick jag inspiration att fixa dem till julklapparna :)
  Ha en fin adventssöndag!
  kram Tini

  SvaraRadera
 2. Gillar din idé om återbruk! Det får mig att tänka på min mormor som alltid sparade paketpapper, snören, påsar, ja allt som gick att spara faktiskt. Inget slit och släng i onödan.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Fiffigt!
  Och mycket mer personligt att få :)

  Kartonger brukade vi spara på och slå in i, men mycket man köper kommer redan i kartong, så nu slängs dom oftast redan från början, sorterade som kartong. Och papper och snören delar vi på efter paketöppningen, så där kändes faktiskt mitt samvete rätt rent :) Men jag kommer aldrig komma ifrån känslan av hur onödigt det ändå är med allt julpapper (och vanligt presentpapper) som bara används för att sen slitas sönder :/
  Men vissa papper sparar jag lite av, om det finns någon del som fortfarande är fint, för det kan alltid användas till något pyssel sen :)

  Känner du dej redo för julen? :)
  Jag hann bara med två sorters julgodis och pepparkakshus i helgen, eller bara är det ju inte heller. Men jag hade hoppats på mer. Nu blir det så mycket nästa helg, och nästa helg hade jag hoppats på att vara nästan helt färdig ju :P

  Ha en mysig advent!
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Härligt inspirerande inlägg! Viktigt att vi blir påminda om allt onödigt vi håller på med. Tycker det är så skönt att vi håller nere julklappshandlandet så mycket vi kan här hos oss. Men jättebra tips om lådor och återanvända ,,, nu ska jag grunna på roliga sätt att slå in klapparna:)

  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 5. Vilket fint paket du har gjort! Nu får jag lite dåligt samvete för de paket jag slagit in, men jag ska verkligen se till att alla snörren och etiketter försvinner innan de hamnar i pappersinsamlingen.
  Du kan verkligen inspirera till ett bättre miljötänkande.
  Kram M.E

  SvaraRadera
 6. Snyggt paket
  ha en bra kväll
  kram Rosa

  SvaraRadera
 7. Så tjusigt paketet blev.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 8. Å nu genast har jag börjat tänka på alternativa julklappsinslagningar! Jag har ju en förkärlek till vanligt "postpapper" det bruna som jag använder till lite allt möjligt, men nu ska jag nog allt se om inte våra gamla lådor ska få nytt liv.

  Tack för inspirationen, miljön måste vi vara rädda om!

  KRAM - Tatjanis

  SvaraRadera
 9. I den här familjen har vi en mormor som i alla år tagit rätt på allt julpapper och julsnören.
  För att återvinna det.
  Men i år gör jag ungefär som du, det får bli i lådor som jag pyntar med bilder.
  Känner att jag är lite less på den där "slit och släng" mentaliteten.
  Främst efter igår när jag stod på en affär och expediten sa:
  Bara att kasta om du inte vill ha den om lådan som följde med.
  För jag frågade om jag kunde få lämna lådan i butiken...
  Jag förstår hur hon tänker men jag började tänka på alla dessa onödiga lådor som slängs.
  Tror det kommer ifrån dig faktiskt=))

  Kram och fin måndag//Hannis

  SvaraRadera
 10. Inte klokt vad mycket papper egentligen så eco-wraping är ju väldigt smart och skokartongen blev riktigt snygg.
  Ha en bra dag! Kram Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...