Sidor

tisdag 19 mars 2013

Vad är ett FYND?

God förmiddag härliga Tisdag

Jag hoppas att ni inte snöar bort, eller blåser bort för den delen. 

Här är det lugnt. Små små flingor virvlar i luften men inget som lägger sig. Känns ganska skönt att det troligen inte kommer bli värre än så här. 

Några av helgens "fynd"

 I söndags fyndade jag. Äntligen var jag på en loppis helt i min smak. Förutom att det var trångt, att människor trampade på mina fötter och att det var sanslöst varmt så var det ändå en ljuvlig tillställning. 

En tekanna av märket Rörstrand med en lagad pip (knappt synligt) 25:-)

Men något jag funderat över de senaste dagarna är:

 vad är ett fynd ? 

För mig är fynd och billigt nära släkt, och när jag säger billigt så är det sällan jag köper något som överstiger 30-40:- på loppis.

Ett härligt blått fiskfat för 4:- (underbar loppis i söndags tag 5  saker för 20:-) 

Självklart finns vissa undantag. Ett sådant hände i helgen, jag bara såg, jag tog och jag betalade utan att ens tänka mer än...

ååååååååååå denna måste jag bara haaa;)

Den kostade lite men ack vad jag älskar den;) och då blir det ju helt klart känslan som får stå för benämningen fynd. 
En mycket vacker "skabaraha" burk för 80:-

Vad är er definition av Fynd? 

Önskar er en härlig dag 
Annie

14 kommentarer:

 1. Först vill jag bara säga att jag har också den blåa burken men min kommer från svärmor och är röd...och jag älskar den....jag tycker du har gjort fynd...och det kan väl vara lite olika definitioner billigt eller nåt riktigt gammalt eller nåt som man har letat länge efter och så pang...så står det framför en:)Det som är ett fynd för mej/dej kan ju vara skräp för någon annan också...
  God fortsättning på nya veckan!!!
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Jag har en sådan burk också, fast ljusgrön! Där förvaras brödet och den ha hängt med i många år nu! Men den rostar undertill och har gjort fula märken i bänkskivan...Ska du ha den på något som kan missfärgas kanske ett tips kan vara at måla kanten med ofärgat nagellack.
  Nu ska jag till Öveskottslagret och förhoppningsvis FYNDA! Det gör man ju ibland där!:)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Väldigt vacker burk. Härligt med loppisar.
  Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Ja det är svårt att säga men för mig är nog fynd när jag hittar något som jag bara tycker är så fint och inte kostar allt för mycket. Så klart..små söta koppar och fat kan jag nog köpa jämt men de är ju så billiga. mer så där bra att ha hihi.
  Här snöar oxå lite till och från och svinkallt!!
  Ha en fin em och kväll.
  Kramar Jennie

  SvaraRadera
 5. Hejsan fynd för mig är nog mest det att det är billigt och nåt jag vill ha ,,sen kan jag betala nåt mer om jag hittar nåt som jag verkligen vill ha och det kanske är lite dyrare än jag tänkt
  kram Rosa

  SvaraRadera
 6. Härliga loppis! fyndiga loppis och bara underbara känslan man får av när man kliver in på loppisen, låter blicken börja söka och plötsligt bara blir undanskuffad och trampad på...;) ja det är sånt man får stå ut med, för känslan som infinner sig när man inser att man plötsligt befinner sig någonstans där man kan göra sina fynd, billiga, eller bara rent av något som man bara MÅSTE ha, för det liksom talar till dig.. -kom! -kom o köp mig! -jag vill till dig!!!! Ja just den känslan är bara såååå obetalbar! och alldeles fantastisk. Och vad är fynd för mig då? jo jag tror att jag har olika kriterier varje gång jag kliver in på en loppis. Somligt ska vara riktigt billigt om jag tänkt mig att göra om dom till något nytt, somligt ska vara billigt om jag vill sälja vidare. Andra ting ska jag bara älska för att de ska få stanna i mitt hem... listan kan nog vändas och vridas på i evigheter... men summan av kardemumman är nog ändå till sist att jag måste se någon form av potential i objektet, eller någon känsla för det som måste förnimmas på något sätt... och som någon innan mig sa här ovan. Det som är fynd för mig kanske (förhoppningsvis) är skräp för någon annan. Hoppas vi väldigt snart kan få till en skapardag/pysseldag igen. Energin måste fyllas på .. tusenkramar till dig Annie....Mia.

  SvaraRadera
 7. Det har jag också funderat på. Jag använder fynd lite "fel" ibland när något varit billigt. Men ett fynd är ju snarare att hitta något speciellt :)

  Burken är ljuvlig! Den fylls väl snart med kakor? ;) Eller kanske påskgodis..

  Ha en fin kväll! Trots kylan!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Burken är så fantastiskt fin..precis en sån skulle nog jag också kalla ett fynd. Något som man känner direkt att det måste jag ha och att det är till ett bra pris såklar :-)
  Titta gärna in hos mig, har en sak till dig;-)
  Önskar dig en riktigt fin tisdagkväll!
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 9. Som du fyndat =) Det mesta man hittar på loppis som man vill ha kan man nog kalla fynd, för man kommer ändå inte ifrån att mycket på loppis faktiskt bara är krimskrams. Man måste ju leta lite för att hitta godbitarna ;)
  Jättefina fynd du letat fram, burken i synnerhet.

  SvaraRadera
 10. Fynd är något man hittar som man bara måste ha med sig hem till ett bra pris förstås :)

  SvaraRadera
 11. Ett fynd för mig är när man hittar något man letat efter länge. Så är det en bonus om det är billigt också. Många fina fynd du gjort.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga loppisfynd! Burken är helt ljuvlig :-).

  Vad svårt att definiera ett fynd... det första jag kommer att tänka på är om jag skulle hitta något till en billig penning som jag vet är värt riktigt mycket i rätt forum. Men, ett fynd kan också vara något jag letat efter väldigt länge, då spelar priset inte lika stor roll! :-)

  Ha en fin vecka!

  Många kramar
  Bitte

  SvaraRadera
 13. Länge sen jag var på loppis nu.
  Just för att det där med fynd blir mer och mer ovanligt här. Trenden har gjort att Uppsalas loppisar har blivit svindyra.

  Som en av loppisarna som drivs av kommunen.
  Dom får saker som folk skänker vid återvinningsstationen. Och säljer det dyrt, väldigt dyrt!
  Och för mig är ett fynd billigt!

  Gillar burken som 17!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 14. Vad roligt att hitta en loppis som du verkligen gillar, då blir man onekligen lite lycklig inombords! Får nog hålla med om att fynd oftast är sådant som har varit riktigt billigt. Mitt absolut bästa fynd är min amerika koffert som jag köpte på en loppis för 70 kronor. Kramar Liza

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...