Sidor

måndag 28 oktober 2013

Maten som botar

God förmiddag
Ser ni något tecken på stormen än? Här känns det som lugnet före stormen. Har regnat och blåst en hel del i natt men nu är det nästan stilla ute. Undrar om det värsta redan är förbi eller om det värsta är att vänta. 

Det är väl bara att vänta och se
Men om det är så att stormen kommer och elen slås ut och det enda du kan göra är att sitta i ljusets-sken och läsa en bok så vill jag rekommendera denna bok. 
Maten som botar av Per Ove Lind

Där finns endel härliga recept på "nyttig" mat och näringsfakta om olika livsmedel

Jag tror ju att vi i mångt och mycket kan äta oss friska, och denna bok ger en hel del matnyttig information om vilka grönsaker och frukter som är fyllda med vad för vitaminer och vad de vitaminerna är bra mot (för) 


Så om nu stormen kommer och du befinner dig där utan ström så kan jag rekommendera att läsa denna bok.

Ta hand om er därute. 
Annie

Ps. Tack för alla röster till årets gröna inspiratör, nu räknas rösterna samman och har jag tur så hamnar jag bland de tre med flest röster och då börjar en ny omgång med röstande. Så nu håller vi tummarna igen;) 

7 kommentarer:

 1. Vi hade ett rejält regnfall igår kväll, men än är det lugnt. Tror inte det ska bli så illa här i mitten av småland. Men läser på facebook att fler bunkrar upp med vatten och värmeljus.. :( Hua. Låter som det kan bli lite obehagligt ändå..

  Men du, hur snygg blev du inte i nya frissan? ;) Oh lala...

  Kan jag inte rösta mer nu? Bäst jag kikar in och ser fall att :)
  Sen måste jag hämta på dagis, och sen ska vi äta pizza mackor till lunch. Smidigt och gott!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Här blåser det och regnar för fullt! Flaggstången ser ut som den skulle vilja lyfta från sina fästen och inte ens en liten hund vill gå ut och kissa! Hoppas det lugnar ner sig här också!
  Den där boken har jag kikat lite på! Jag är mycket intresserad av näringslära och vad vi stoppar i oss för något! Nu har mitt 8-åriga barnbarn fått diabetes och det gör att det blir extra mycket tänk kring maten!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 3. Jag håller såklart alla mina tummar för att du ska gå vidare *hoppashoppas* Och vilken spännande bok du visar! Jag är ju diabetiker så visst har jag varit hos dietister men jag har dålig koll på mat i övrigt, vilka grönsaker man ska prioritera och så. Jag har också förstått att människor med neuropsykiatriska diagnoser behöver tänka på kosten, att den påverkar oss på många sätt. Själv kämpar jag mot sockret men det är svårt!! Stormen har nog bara börjat tyvärr, den ska tydligen vara som värst senare i em/kväll så nu håller man sig inne:) Fin fortsättning på måndagen önskar jag dig! Och vad snygg du blev i håret (såg bilderna)! Blev också sugen på ett rejält klipp när jag såg dig! Kramkram

  SvaraRadera
 4. Jag tror också mycket på det här med kosten. Att äta rätt är viktigare än man tror och jag tror på att man kan få bort mycket sjukdomar med hjälp av kosten. Håller tummarna för dig!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 5. Än är det lugnt här, lugnet före stormen kanske... Tänkte på stackars Per som slet som ett djur med att köra alla dessa skumgummibitar till soptippen i lördags. Nu hade vi ju bara kunnat lägga ut dem på garageuppfarten så hade vi blivit av med dem!!:)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Nu är jag inte hemma, men vad vi hört är det inte någon fara där vi bor ännu i alla fall..
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 7. Maten är ju så oerhört viktig! Finns mycket att lära där.
  Själv har jag plockat bort en del kolhydrater. Inte för att gå på diet utan för att kroppen inte mår bra av det i för stora mängder. Och samma med mjölk som jag egentligen är tokig i.

  Kram Hannis

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...