Sidor

lördag 5 oktober 2013

De fem viktiga

God morgon

Tack till alla som delade med sig av sina rädslor igår, skönt att veta att jag inte är ensam.  Vissa rädslor kan vara bra för det gör att vi är lite extra försiktiga, men vi ska inte låta rädslora styra våra liv. Det är vi som styr. Och jag tänker inte låta min rädsla för mörker styra min miljövänliga gärning att inte använda bilen i onödan.

Så det så;) 

När jag ändå är inne på miljövänlighet. Det tåls att upprepas, de 5 viktiga


Här hemma försöker vi. Kaffet- ALLTID.  Vi är lite dåliga på att handla ekologiskt kött och det mestadels för att de inte finns så stort utbud än. Men finns inte ekologiskt så väljer vi närproducerat. ALLTID. Mejerier köps så ofta det finns i butiken, tyvärr finns inte alltid ett ekologiskt alternativ. Potatis äter vi endast säsongsbetonat och då från våra egna odlingar. Bananer alltid ekologiskt, vindruvor äter vi aldrig. 

Vi väljer ekologiskt i den utsträckning som de finns i butiken. Ekologiskt må vara några kronor dyrare men i mina ögon handlar det om prioriteringar, jag proriterar heller bort den där stora chipspåsen, eller den där colan till förmån för RIKTIG mat, utan massa giftiga tillsatser. 

Det är lätt att bli nedslagen med alla dystra prognoser och ibland kan det kännas övermäktigt. Men tillåt er inte att känna så. Tillsammans kan vi göra mycket och vi behöver inte göra allt själva, börja någonstans, börja med någon av de viktiga 5. 

Nu ska jag ta hand om en sjuk lite kille med förkylningsastma, dags för ännu en dos medicin. 
Ta hand om er
Annie

5 kommentarer:

 1. Den här bilden visade jag på bloggen i förra veckan - så himla bra!!
  Krya på lillkillen.

  Ha en fin lördag <3 Jennie

  SvaraRadera
 2. Bra påminnelse! Kött har jag kört ekologiskt i många år = viltkött endast. Mejeriprodukter försöker jag med, kaffe har jag dumt nog inte ens tänkt på, vindruvor slutar jag genast äta! Lokalproducerat är viktigt för bygden, svårt när de inte vill vara ekologiska, det lokala påverkar så mycket i bygden trots allt...

  SvaraRadera
 3. Jag tror på att göra det lilla. För om många gör det så blir det det stora, i varje fall en bit på väg mot det stora. Bra påminnelse!

  Kram och skön söndag/Hannis

  SvaraRadera
 4. Tycker lika som föregående skrivare. Många bäckar små blir en stor å.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 5. Ingen kan göra allt men alla kan göra något är verkligen klokt tänkt. Vi började vår omställning till ekologiskt med potatis, kaffe, mjölk, bananer och kakao. Sen har det fortsatt av bara farten. Något jag numera alltid handlar ekologiskt är vin. Det är länge sedan jag slutade köpa vindruvor med tanke på alla gifter de innehåller. Man kan ju tycka att jag borde ha gjort kopplingen mellan vin och vindruvor men det tog säkert ett halvår innan jag insåg att jag bara kan handla ekologiskt vin. Nu finns det ju mer och mer utbud dessutom. I fredags hittade jag ekologisk gin, inte dumt alls! Kramar Liza

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...