Sidor

fredag 4 oktober 2013

Annie v.s Rädsla

Godmorgon

Jag är rädd för många saker, oftast helt oförklarligt. 

En av mina rädslor gäller mörker, jag gillar det inte. 
Jag tror mig alltid se saker som inte finns, i mörkret.
 

Vi bor i ett hus som ligger en kilometer från skola, förskola och idrottshall. Jag har av princip för miljön, motionen och hälsan alltid gått med mina barn till förskolan. Även om jag sen ska till jobbet med bilen. Promenaden är till godo både för mig som får tid att umgås med mina barn men även för mina barn som hinner "springa" av sig lite innan förskolan.

Sen att vi får tid att njuta av vår underbara natur är inte illa det heller. 

Jag har börjat träna tre dagar i veckan uppe i idrottshallen, som ligger samma kilometer från huset som förskolan gör. Jag vägrar ta bilen och nu egentlien helt ur miljösynpunkt. (bilen kostar miljön och plånboken mest vid korta körningar) Träningen får jag ju på träningen. 

Men jag har stött på ett probem, en av mina rädslor.

Rädslan för mörker. 

Men inte kan jag låta en töntig rädsla för något ofarligt tillåta mig att förstöra miljön i onödan. 
Nej 
Igår såg jag rädslan i vitögat och gick till och från träningen
Var jag rädd
Så in i ...
Men jag gjorde det, jag konstaterade min rädlsa noterade den och gick vidare

Annie V.s Onödiga rädslor
1-0

Är ni rädda för något? 

Nu önskar jag er en härlig orädd fredag
Annie

10 kommentarer:

 1. Jag är lite rädd för samma. Är dessutom expert på att skrämma upp mig själv i sådana situationer.
  Sen avskyr jag när J jobbar natt med, svårt att somna och så. Tur är att vi har Dix. Hon hjälper både om nätter och i mörker ute ;)

  Ja, ur miljöaspekt är ju närproducerat och ekologiskt ett självklart bättre köp. Men undra egentligen hur mycket bra maten innehåller idag.
  Såg en annan läskig grej om kemikalier på svtplay igår. Ett spädbarn på 12 v hade massa konstiga ämne i sig.....i Sverige. Usch, vet inte om jag vill veta vad som cirkulerar runt i både min och mina barns kroppar. Otäckt.

  Hoppas ni får en riktigt härlig helg. Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Heja dig!! Mota bort rädslorna!
  Själv är jag obrydd när det gäller mörker. Tycker mina tidiga morgonpromenader i mörkret är sköna.

  Men...trånga platser! Då bryter jag nästan ihop.
  Var så nervös när jag skulle göra magnetröntgen och skulle in i den trånga tuben.
  När jag väl låg där så somnade jag...

  Hoppas att du får en fin och ljus helg/Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Duktigt av dig! Det är bra att övervinna rädslor då och då, för de kan ju försvinna lite då med. Och mörker är väl ändå väldigt naturligt att vara rädd för, vi kan inte se vad som finns runt om oss...
  Själv är jag rädd för åska och ormar. Fobi. Fast åska har blivit bättre, min sambo har tvingat mig att titta på åskan, och då ser jag blixtrarna och är mer beredd på de hemska mullren som får knäna att vika sig...

  Men nu ska vi inte tänka på rädslor, nu är det fredan - fredagsmys ;)
  Vi har bjudit över ett par grannar på knyt tacos.
  Har ni några planer?

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Fobier är ju sällan logiska och det kan vara bra att komma ihåg. Även om man själv känner sig fånig för att man är dum så är det något man inte kan hjälpa. Enda sättet att komma tillrätta med rädslor tror jag är att utmana dem och att träna sig själv på situationer som man är rädd för. Jag är ju sjukt rädd för att flyga. Det har inte blivit bättre av att jag flyger ofta men jag vet att jag har strategier för att hantera min egen rädsla när den sätter in. På så vis behöver jag inte låta den styra mig. Tycker du är fantastiskt duktig som möter dina egna rädslor, det är första steget och då är du redan en bit på väg! Tack för alla fina och uppmuntrande kommentarer inne hos mig. Livet färdas i en hög hastighet just nu så jag hinner inte riktigt kommentera tillbaka så ofta som jag skulle vilja. Men jag läser allt och blir glad för den tid du lägger på att kommentera. Kramar Liza

  SvaraRadera
 5. Jag är nog mest rädd för sjuka och onda människor! De finns både i mörkret och i ljuset, men slår ju oftast till när det är mörkt, så visst undviker jag att gå ensam ute när det är mörkt. Om inte dessa människor fanns, så skulle jag ju inte behöva vara rädd för öde parkeringsgarage, gå ensam i motionsslingan på dagen och inte behöva känna obehag när någon följer efter mig när det bara är jag som går i gränden! Och jag skulle inte oroa mig för att låta mina barnbarn gå in själva på herrtoaletten när vi är på stora varuhuset! För mörkret i sig är inget farligt, det är bara avsaknaden av ljus!
  Nu njuter vi av denna fredag och tar en kanelbulle utan att vara rädd för kalorierna!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 6. jag är också rädd för mörkret...bor ju på landet ..och det värsta jag vet är när jag kommer hem och har jobbat kväll och parkerat bilen och ska gå till huset...det finns en lampa som lyser men man inbillar sig allt möjligt på vägen in.
  När jag jobbar åker vi ju ute på landet också och då brukar jag åta billyktorna vara på medans jag är inne hos en brukare
  ha en trevlig helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 7. Är varken rädd för mörker eller åska trots jag är uppvuxen i en familj med en pappa som ibland var bortrest i jobb och en mamma som var så rädd att hon band fast rullgardinerna i elementen på kvällarna och var det åska så fick vi sitta i bilen i garaget, min mamma, jag och syrran.
  Nä, jag har fått kattfobi....är väl egentligen, om jag ska vara ärlig och erkänna, rädd för alla djur utom hundar och insekter.

  SvaraRadera
 8. alla är vi rädda för något.. jag är rädd för att åka tåg o buss. det beror dock på min panikångest o att jag en gång då jag åkte tåg fick värsta panikångest attacken.. sen dess (vill säga för 7 år sen) har jag varit mega nojig för det och jag satte mig på lokabussen för frösta gången på över 4 år nu i veckan....

  SvaraRadera
 9. Det var ju en läskig bild hihi....jag är inte särskilt rädd för mörker eller nåt annat...."bara" rädd för att blir sjuk och kanske måste lämna barn och familj.....det är den största rädslan för mej.....vill verkligen ha kvar många år till här på jorden......................
  Kramisar bia

  SvaraRadera
 10. Jag gillar inte heller mörker. Det kan vara mörkt ute om jag får vara inne och ha tända ljus :)

  Tack snälla du!! Och det är toppen att påminna om lättillgängliga ekovaror, tror säkert att det får andra att tänka mer på det :)

  Ha en härlig söndag <3 Jennie

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...