Sidor

fredag 28 september 2012

En rannsakan samt en önskan om hjälp

God morgon

Idag kan jag inte längre skjuta på det oundvikliga. Idag måste jag skriva färdigt min CV. 

Jag gillar verkligen mitt jobb i klädbutiken men det är bara en timanställning och jag måste se sanningen i vitögat och inse att det inte räcker, hur gärna jag än vill att det ska vara tillräckligt så är det inte det. En halvtid hade inneburit en större garanti, en uppsägningstid, en vetskap om hur mycket pengar som trillar in varje månad samt rättigheten till Semester;) Jag tror det är det sist nämnda som gör att jag verkligen längtar efter en fast anställning, för när jag tänker tillbaka så har jag aldrig haft semester, på riktigt. Jag har i evigheters evigheter varit timanställd på olika företag om jag nu då inte pluggat (vilket jag gjort i 9 år) 


Så idag ska jag granska mig själv, ja för det är inte själva CV i sig som är jobbig, utan det är det där personliga brevet som ställer till huvudbry. Vem är jag och vad har jag att bidra med.


Jag är ordningssam utan att vara pedantisk, jag gillar att ha många bollar i luften men har svårt att inse när bollarna blir för många. Jag är serviceinriktad till 1000 och är av den generationen där jag inser att kunden är faktiskt det viktiga och de kunder som lämnar mig ska vara nöjda, vilket gör att jag ibland ställer liiite för höga krav på mig själv. Jag gillar att lösa problem och försöker se saker ur ett annat perspektiv men är samtidigt väldigt känslig för kritik. 


Jag är kreativ ut i fingerspetsarna och utan min kreativitet så är jag inte mig själv. Jag är miljömedveten och var jag än hamnar så kommer jag försöka påverka sättet att tänka kring miljön och det vi äter, utan att för den delen tvinga folk att göra som jag. Jag har tandläkarskräck, och spindelfobi och jag kan inte vara med på bild utan att göra hemska grimaser. Jag är positiv tills motsatsen bevisats, jag skrattar gärna och jag är lycklig. 

Jag arbetar hårt och har en hög arbetsmoral. Jag söker ett jobb som ger mig en säkerhet, en semester, en utmaning, en chans att göra det jag gillar. Så om någon av er som hälsar på här inne har ett sådant jobb till en sådan som mig så tveka inte att höra av dig. Hjälp mig ur denna skrivar-ångest och framför allt hjälp mig att slippa ångesten över att vara arbestlös. Jag har ingen ångest över att vara arbetssökande utan det är tanken på att inte ha något att göra som skapar ångesten

För övrigt önskar jag er en härlig underbar avslutning på veckan. Själv ska jag jobba på bästa jobbet idag, imorgon och på söndag en helg jag verkligen ser fram emot. 

Ta hand om er
Annie

6 kommentarer:

 1. Ja, usch. Denna jobbvärld är verkligen inte lätt. Jag hade nästan precis fått min trygghet. En fast tillsvidareanställning i kommunen, inom vård och omsorg, men var tjänstledig då jag hade vik på särskolan i barn och utbildning. Lagom till jag skulle gå på havandeskapspenning kom varslet och slog undan tryggheten om att ha ett jobb att komma tillbaka till.
  Nu löste det ju sig ändå då en föälder till en av mina gamla elever önskade att jag skulle jobba hos dem nu när dottern tagit studenten. Men frågan kvarstår, detta vill jag inte göra resten av livet, men vad vill jag???
  Hoppas cv skrivningen går bra, riktigt svårt det där att rannsaka sig själv och hitta rätt ord för att på ett sätt tro på sig själv men inte låta allt för ego.
  Men hoppas även du får en riktigt mysig Fredag och en trevlig helg.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. God morgon käre vän! Ja det där m CV är en fråga för sig själv. Jag har tyvärr en annan bild av arbetslivet. Jag har Aldrig fått ett jobb med hjälp av mina papper/cv. Men alla jobb jag sökt personligen har jag fått... Hm... Lite kraxigt det där... Sen vet jag ( Jens sitter ofta och läser folks papper) att en del papper inte ens läses ordentligt. För det som lockar mitt öga och min bedömning är inte säkert att det lockar en annans. Mitt tips är: rannsaka dig för det första inte så mycket, var dig själv och den underbara människa du är. Och sök jobb personligen!!! Även innan de har annonserat, lyssna av kompisars kompisar, utnyttja kontakter!!! Rätt slätt ge dig ut på jakt;)! Ha en underbar jobbhelg;) puuuusss!!!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du redan skrivit bästa cv ever!!:)
  Kopiera det här med bilder och allt;)
  ....annars håller jag med Lillstugan. Försök så mycket du kan att ta dig personligen på olika arbetsplatser, det har funkat bäst för mina barn som fått sina jobb på det viset.
  Avsluta ditt personliga besök med att lämna ditt cv så dom inte "glömmer" bort dig!:)
  Lycka till och ha en underbar helg!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja dessa personliga brev är ett gissel...har skrivit några men aldrig fått till det så att jag har blivit nöjd. Ibland tror jag man sitter och analyserar så mycket och tänker på vad dom ska tycka när de läser det så man inte får in den personliga känslan. Tror man ska glömma det och skriva ur hjärtat egentligen, då kommer ju verkligen ens mer "rätta" jag fram. Jag har en förmåga att alltid skriva allt så uppstyltat å "korrekt" och hur tråååååkigt blir inte det, det lär man inte bli ihågkommen på :-)
  För övrigt så tycker jag att det du har skrivit här är såå bra!!;-)
  Hoppas det går bra med cv å brev! :-)
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 5. Det är ju redan klart! Skriv som du gjort här!
  Jag skulle aldrig få till det så bra.

  Ha en trevlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Håller med om att det där med att skriva CV är svårt. När jag tog examen för dryga fyra år sedan visste jag att arbetsmarknaden skulle vara tuff men jag hade ingen aning omHUR tuff. Har precis som du hankat mig fram på timanställningar och jobbat jämt. Att alltid känna oro för ekonomin är otroligt stressande, kanske är det en av anledningarna till Mr Migräns täta besök. Det du måste komma ihåg är att hur många nej du än får på jobb så är det inte du som går miste om något det är de som går miste om dig. Kramar Liza

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...