Sidor

torsdag 28 april 2011

Renovering av sovrummet

Vårt sovrum är ett sovrum som badar i eftermiddagssol och med en dörr ut till en liten liten altan på framsidan. Ett rum med potential.

Sovrummet behövde en rejäl renovering, något vi inte alls hade planerat att göra. Men ibland får man hjälp från ovan och i vårt fall hette vår hjälp Mr C. Mr C är min mors sambo och tillika målare till yrket. I påskhelgen då min mor var här på besök fick han ett infall att hjälpa till lite. Eller lite och lite det blev rätt mycket tillslut;) Hela hans ledighet gick åt till att fixa vårt sovrum. 


Sovrummet innan mr C tog tag i det. Lägg märket till det härliga pissgula tapeterna, de mörka fönsterna och det ljuvliga taket som om man ser de genom en vit lins blir dubbelt eller trippelt så vackert.


 Taket grundat två gånger och målat med färg som gör att kvisthålen och det gula i träet inte tränger igenom.


Nu är de vita tapeterna uppe, fönsterna målade och fondväggen på plats, smart dags för fluffandet.

Fondtapeten är i vitt och med snirklande blommor i beige inhandlade på Coop till det underbara priset 189:-


Och nu för fluffandet. Första problemet... Hur fixar man sängbord när sängarna är det enda som får plats mellan garderoberna. Hyllor så klart, men om man inte vill lägga ner massa pengar på hyllor (för ärligt ibland är det rejäla hutpriser för en liten planka med färg på) och sedan har fyra underbara sockerlådor som man aldrig riktigt vetat vad man ska göra med. Ja då blir problemet löst ganska enkelt. Sockerlådorna skruvas helt enkelt upp på väggen och får agera sängbord


 Åh att fluffa sockerlådorna var så roligt detta är ett första utkast, får se om det stannar så eller om det fluffas om lite. 


Det är så härligt när ett rum börjar bli färdigt och vi håller stenhårt på vad "arga snickaren" alltid förespråkar: gör alltid färdigt ett projekt innan du börjar på nästa. Så rummet är inte färdigt än men snart. 

Imorgon ska fönster och ett återvinningsstations fynd fixas till ska bli så roligt. 


Tack än en gång Mr C


Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...