Sidor

lördag 21 december 2013

När saker och ting är i olag och när jag inte har kontroll, då är det skit.


Denna söta lilla katt. 
Våran bedårande söta Madicken
Ni minns kanske för ett tag sedan att hon hade råkat klämma tassen i kattluckan och när jag skulle hjälpa henne så bet hon mig i handen. Precis mellan tummen och pekfingret. 

Det svullnade rejält, stickte och gjorde ont.
En lärdom togs 
Kattbett kan vara farliga. 
På vårdcentralen fick jag både stelkramspruta och en penicillinkur på 7 dagar. 

Nu drygt en vecka efter att penicillinkuren avslutats har jag börjat må dåligt. Lätt illamående som håller i sig hela dagar, en mage i totalkaos där inte mycket verkar få stanna kvar, en svullnad mage, och obehagliga rörelser bak i sidan. På det kan man lägga en förkylning samt att herr Spänningshuvudärk tillsmmans med Mr Migrän passar på att göra ett besök när garden är nere. 

Jag hatar verkligen att inte ha kontroll och när jag inte har kontroll så kommer spänningarna och med spänningarna kommer Mr Migrän denna avskyvärda herre;(

Men efter ytterligare ett besök på Vårdcentralen konstaterades Magkatarr och nya tabletter skrevs ut. En Magkatarr som troligen uppstått på grund av Penicillinet. Ett Penicillin som både jag och läkarna ansåg att jag inte hade något annat val än att ta. (Trots att jag visste riskerna det kan innebära)

Nu dag två på magkatarr tabletterna börjar magen lugna ner sig. Mr Migrän och Herr Spänningshuvudvärk har jag kastat ut och det enda som återstår är en förkylning och en lätt huvudvärk. 

Men än känner jag mig inte i fas, än känner jag mig påverkad så helt tillbaka med full kraft i blogglandia är jag kanske inte riktigt än, men jag tänkte ni skulle få reda på anledningen till min frånvaro. 

Men snart...

Tills dess önskar jag er fantastiska dagar
Ta hand om er
Kram
Annie

9 kommentarer:

 1. Det viktigaste först, du själv och din hälsa!
  Vilken grej det blev av ett kattbett...Hoppas att det vänder nu så att du får må bra!

  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 2. Oj vilket elände. Tur att du är på bättringsvägen. Väntar på dina inlägg när du mår bra igen. Ha det bra Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Men vännen då!:-( Ingen vidare start på jullovet;/ Jag hoppas på snabb bättring för din del och till dess får du ta det så varligt du kan! Stor kram!

  SvaraRadera
 4. Du är inte ensam om förkylning iaf....jag börjar få ont i halsen idag.....men jag ska banne mej inte bli förkyld, har jag bestämt mej för, hehe.....jag har köpt Echinaforce på hälsokost (finns även på apotek)...det kan jag rekommendera......få se om det halsonda försvinner ;)).....växtbaserat läkemedel, extrakt av röd solhatt......pröva vet ja ;))...lycka till!
  Kramisar bia

  SvaraRadera
 5. Först och främst är att du mår bra efter allt som hänt dig.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 6. Men usch....vilken historia det blev av det där då....! Hoppas att det lugnar ner sig snart och att du kryar på dig, så du får en fin och lugn jul.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Fy så tråkigt! Verkligen inte roligt att bli sjuk av medicinen som skall hjälpa. Hoppas på snar bättring. Kramar Liza

  SvaraRadera
 8. Nej, fy så eländigt! För ett kattbett!
  Och magkatarr har jag också haft, den gör sig påmind då och då men jag har lärt mig vad som utlöser den och försöker undvika det som min mage inte gillar.

  Sköt om dig och krya på dig snabbt! Bloggen kan vänta, vi finns här när du är redo att komma tillbaka.
  Många jul- och krya på dig kramar!
  Suz

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...