Sidor

måndag 27 maj 2013

5 saker för 120:-

Godmorgon härliga Måndag

Helgen har varit en hektiskt men mycket trevlig helg. I helgen gick nämligen vårens fyndmarknad av stapeln här hemma i Tvärred. En fyndmarknad som för första gången även hade begagnade vuxenkläder till försäljning. 


 Så för 120:- fyndade jag två klänningar en tunika och två toppar. Ljuvligt för plånboken och utmärkt för miljön.


En fyndmarknad är ett ypperligt tillfälle att köpa och sälja begagnade kläder och barnartiklar. Det är så enkelt för som säljare behöver du inte göra mer än att skaffa dig ett försäljningsnummer, märka upp dina kläder lämna in till fyndmarknaden och dagen efter kommer du och hämtar dina saker samt pengarna som du sålt för. 


Självklart handlade jag en hel del till barnen också totalt handlade jag för 531:- och sålde för 495:- nästan så att det blev gratis. 

En annan fördel med att köpa och sälja sina saker via en fyndmarknad är att man samtidigt skänker saker till en god sak. Här tillföll 10% av det sålda till Musslangruppen i Ulricehamn, en grupp som stödjer barn som växer upp i missbrukarfamiljer eller har missbrukare i sin närhet. 

Att vara med och anordna en sådan här fyndmarknad är både givande och utmanande, men sanslöst roligt;) 

Nu ska jag välja en outfit för dagen innan jag tar tag i dagens bestyr. 

Önskar er alla en härlig dag och tackar för alla söta kommentarer som jag får här inne, tack
Annie

10 kommentarer:

 1. Å så kul att få både fynda och sälja!:)
  Låter som en bra grej:)
  Ha en fin start på veckan!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Smart på så otroligt många sätt. Jag gillar tanken att man stöttar en verksamhet samtidigt som man shoppar. Handlar mycket loppis till både barn, mig och hemmet. Er fyndmarknad verkar ju helt fantastiskt bra organiserad! Önskar dig en bra start på veckan. Kramar Liza

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé....och vad fina kläder du hittade;)))
  Ha en fin dag!!!
  Kramisar från bia

  SvaraRadera
 4. Jätteasmart med såna fyndmarknader..vi har en sån här på hösten .
  kram Rosa

  SvaraRadera
 5. Jättefina klädfynd du gjorde! Det är nog jättebra med loppisar. Min dotter brukar hitta många fina plagg på loppis.
  Ha en fin kväll!
  kram Tini

  SvaraRadera
 6. Men vilken kanonidé! Jag har inte hört talas om det tidigare, men nu ska jag hålla ögonen öppna efter något liknande:) Kul att du bor i Tvärred, det har jag passerat ibland genom åren. Tillhörde Ulricehamns brukshundklubb under några år och jag minns att en av instruktörerna bodde i just Tvärred dessutom.

  Hoppas du har en fin måndag! Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken smart grej.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 8. Smart och ett bra ändamål!
  Billig shopping är det bästa=))

  Kram till dig/Hannis

  SvaraRadera
 9. Så snygga fynd du har gjort! Så bra att kunna byta ut sina kläder mot nya utan att det behöver kosta massor av pengar, och dessutom bidra till något gott. För visst lägger man undan en del kläder, och andra ting, som fortfarande är fullt användbara och det är ju perfekt om någon annan kan använda dem istället.

  Har förstått att det i vissa delar av landet även tillåts att man köper möbler och saker från återvinningsstationer och det hade ju varit bra om man kunnat göra det häromkring också. Det är så mycket som slängs i onödan, som fortfarande går att använda.

  Ha en härlig dag!
  Kram Petra

  SvaraRadera
 10. Nämen har du också fyndat second hand?:) Jag har varit i Budapest och hittade där en fantastisk second hand-butik. Gick och tittade och tankar som "Begagnat brukar jag ju inte köpa till mig själv" for i huvudet. Så klarnade det till! "Varför det då? Jag gör ju det till barnen, varför inte till mig själv?! Dessutom går det ju att tvätta!!" Och så shoppade jag loss till en MYCKET liten peng som passade min kassa alldeles utmärkt! 40-50:-/plagg...
  Kram Anna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...