Sidor

onsdag 12 september 2012

Ett inlägg om ett liv som däckar mig


God eftermiddag

Än en gång har denne herre som jag valt att döpa till Mr Migrän varit på ett rejält besök. 


Att leva med migrän är att leva med en tidsinställd bomb, förutom att du inte vet när den ska explodera du vet bara att den kommer göra det. Jag har levt med migrän nu i snart 13 år träffat otaliga allmänläkare, testat akupunktur och sjukgymnastik. Testat än den ena än den andra medicinen, och därmed även upplevt än den ena än den andre biverkningen. 

Just nu har jag en tablett som fungerar till 90% men då jag under en månad på 31 dagar äter tabletter i 20 så är det ohållbart. Tabletterna kan ge kronisk-huvudvärk och det vill jag ABSOLUT inte vara med om, jag är så tacksam för mina 11 dagar utan smärta och utan tabletter. Tabletterna ger även en avslappningskänsla vilket innebär att jag inte bör framföra något fordon, vilket krasst innebär att jag inte bör köra bil och då jag bor på landet så är bilkörning ett måste fram och till jobbet. 

Det är ju här man kan tro att sjukvården skulle vara till någon hjälp. Men förutom att jag får leva med migrän så måste jag även kämpa för min rätt till behandling, för min rätt att få hjälp att inte bara få utskrivet tabletter utan få förebyggande hjälp. Jag vet att migrän inte går att bota men jag vet även att otaliga behandlingar finns akupunktur, stresshantering, avslappningsövningar, sjukgymnastik, dietister etc, etc 

Men jag har nu gått in i en vägg, jag får ingen hjälp;( Det har talats om att jag ska få träffa en Neurolog men inget är bestämt utan tillsvidare fortsätter vi med tabletterna. Tabletter som gör mig trött och som gör att jag inte får köra bil, tabletter som kan leda till kronisk huvudvärk, tabletter som hjälper tabletter som tar mig in i en dimma där kroppen äntligen är helt avslappnad. På grund av tröttheten, risken för kronisk huvudvärk samt  att jag inte bör köra bil när jag tagit den gör att jag inte tar tabletten i tid. Gör att jag tänker asch det är nog inte så farligt lite huvudvärk kan jag leva med, vilket i sin tur allt som oftast leder till att jag får en sådan faslig huvudvärk som däckar mig i två dagar, fullproppad med högsta dosen tabletter och totalt omsluten av dimman. 

Två sådana dagar har jag nu haft och börjar äntligen återhämta mig. Jag känner mig uppgiven, jag letar efter den sista gnutta ork att tjata mig till rätt vård men det är inte lätt när man blir bemött som en hypokondriker;( Men jag är otroligt tacksam för de otroligt duktiga läkarna vi har när det kommer till barn, för förutom att jag varit däckad så har lille F fått en förkylning som utlöst vad de tror är astma. Ett långt besök inne på vårdcentralen har det blivit idag och jag är så tacksam att vi åkte där ifrån helt övertygade att de visste vad de gjorde samt att vi känner oss rustade att genomleva denna natt som vi redan ställt in oss på kommer bli låååååång. 

Usch nu fick ni verkligen ett inlägg om mitt liv. För självklart är inte mitt liv så enkelt alla gånger, även om det kan verka så i bloggen. Men jag försöker att alltid fokusera på det ljusa, det glada, det lyckliga i tillvaron och ibland misslyckas jag. 

Men förutom att migränen givit mig en rejäl match, att lille F fått astma och att jag som har tandläkarskräck bitit av en plomb så har vi även:

sålt vår soffa,
 vi har bokat in målare och golvläggare,
 hittat två ljuvliga böcker som underhåller oss båda under vakna nätter
och det viktigaste av all
vi har 
Varandra

Tack för alla söta kommentarer som vanligt. Tänk att blogglandia kan ge sådan värme och sådant stöd. Nu ska här mysas med familjen i soffan en sista gång innan den hämtas. 

Ta hand om er
Annie

5 kommentarer:

 1. Usch, jag lider med dig!:(
  Man blir så ledsen när man hör hur det inte fungerar som det borde i sjukvården. Varför ska det avvaktas och krånglas om och ikring plus envisas med starka mediciner istället för att snabbt skicka patienter vidare till någon form av hjälp när man till och med vet diagnosen....-övergår mitt förstånd!
  Hoppas att det inte ska strula lika mycket med lilleman och hans ev astma:(
  Krya på dig och mys i massor med din familj!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Underbara stackars min bästa Annie! jag lider med dig och hoppas så innerligt att du kommer att få den hjälp du så väl behöver med mr Migrän... om jag kunde så skulle jag tagit honom för att avlasta dig lite då och då....och lille F.. det är bara att hoppas att det är förkylningsastma och att det växer bort. Under tiden så känns det tryggt att de tar åtminstone det på allvar.. vilket smärtar att de inte verkar göra med dig. Om det har med att göra med att du är såå otroligt positiv till livet i övrigt, så att det inte "verkar" som du skulle kunna ha så ont! men vad begär dom!!? att du ska ringa ambulans varje gång!!?? om det behövs så gör verkligen det en gång då! usch! nu var jag kanske drastisk, men verkar ju som om det är det enda som skulle kunna få dom att sätta fart..
  Jag gläds med dig att du har din underbara familj och din fantastiske Herr D med dig på din sida, det är det bästsa som finns...att få ha förmånen att ha fått en familj!... stooooor kram och tusenpussar på dig min vän! glöm inte att om du behöver...då finns jag där!;)Mia.

  SvaraRadera
 3. Det låter ju fruktansvärt, å att du inte får någon hjälp! Men ge inte upp..det måste finnas någon annan väg att gå. Söka andra läkare eller något, bara det händer något och att du inte bara ska behöva gå i ovisshet!
  Tråkigt också att lillen har blivit sjuk..ibland kommer bara allt på en gång:-(
  Mys tillsammans och hoppas att det snart blir bättre
  KRam Anneli

  SvaraRadera
 4. Sitter här tidigt som 17 och skakar på huvudet...
  Tycker det är hemskt att du ens ska behöva gå med så mycket smärta och dessutom behöva känna dig som en hypokondriker!
  Och sen sonens astma på det.
  Att man ska behöva kämpa när man inte mår bra är inte rätt!

  Det är skönt att du ändå orkar vara optimist och inte låter dig knäckas även om det inte är det lättaste alla dagar.
  Stor kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Ja, svensk sjukvård är både bra och dålig. När det gäller Stella har jag bara så mycket positivt att säga. Hon har alltid fått kanonvård och vid remisser både till öron, ortoped och röntgen har hon gått före i köerna och fått undersökning direkt.
  Men till oss vuxna är det ju tyvärr så att allt ska behandlas med tabletter och vänta, vänta, vänta. Visst börjar det bli mer alternativ till tabletter men det kan fortfarande bli mycket bättre.
  Ge inte upp, man måste tjata för sin rätt....för ingen ringer ju upp och frågar hur det går.
  Hoppas ni fick er lite sömn i natt och att migränen väljer att hålla sig borta nu när energin behövs till lille F.
  Styrkekramar till dig du tappra kämpe.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...