Sidor

onsdag 8 juni 2011

Underbara trädgårdsprojekt.

Visst är det härligt med trädgård. Men ibland är det ett tungt jobb... Speciellt om man har en trädgård som de senaste tio åren blivit misskött. 

Då är det mycket ogräs att rensa bort. 

Ett projekt vi nu så sakteliga börjat med.

 Första området som ska avogräsifieras är landen utmed gången upp till ingången till huset. 

Här växer massor av ogräs, och högt har det växt med. 
Ja arbetet går ganska sakta. Det är mycket grävande och många rundor till avstjälpningsstället blir det, när endast 50cm var rensat så hade vi redan gått med tre fulla skottkärror. Så arbetet går sakta framåt. Tungt är det också, men fint kommer det att bli när det värsta är borta.  Den stora planen är att det ska läggas en matta över hela landet, planteras en massa vackra växter och slutligen fyllas upp med vita vackra stenar. Men det är en plan, en dröm och troligtvis inget som kommer att ske denna sommar. Denna sommar siktar vi in oss på att i första hand försöka rensa upp lite bland allt ogräs. 

Vid en kvällspromenad i trädgården upptäckte jag detta härliga träd.  Har inte en aning om vad det är för träd men sanslöst vackra boll-blommor har den i alla fall.Om någon vet vad det är för slags träd så lämna gärna en kommentar:) Om ni inte vet vad det är så får ni gärna lämna en kommentar ändå;)

Nu ska här njutas av tystheten efter att två små troll äntligen somnat. 
Annie

1 kommentar:

  1. Hej Annie!
    Javisst är det roligt med hus och spänande att se vad som dyker upp i trädgården. Det där trädet har vi som buske i vår nya trädgård. Har tagit reda på att det är en Snöbollsbuske eller som den så fint heter "Viburnum Opulus Roseum". Vår är som sagt en buske och är helt full med vita bollar - så vackert....tur att vi inte tog bort den som vi tänkte göra i våras.

    Kramkram Anso

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...