Sidor

onsdag 29 augusti 2012

Idag bjuder jag på ett ljuvligt recept.

Godmorgon ljuvliga dag
och godmorgon ni som tittar in. 

Visst börjar det kännas att hösten kommer närmre. Snart är det dags för levande ljus, värmande plädar och rosiga kinder.







Det är även nu som det är dags att plocka in dessa godingar. Hela träder är som vanligt fyllt av dessa Aroniabär. Nu ska de plockas in, läggas i frysen och sen efter någon månad kokas saft på. Gissa om det blir underbar ljuvlig saft. Så idag tänkte jag för ovanlighetens skull bjuda på vårt Aroniasaft-recept. 

Ingredienser
2 liter bär (de bör ha legat ett tag i frysen för annars kan (blir) saften besk) 
5dl vatten 
Till varje liter avrunnen saft 5-6dl socker
1krm bensoat

Koka bär och vatten under lock på svag värme tills bären skrumpnat helt och avgett all saft, ca 15 min
Sila saften genom silduk, låt självrinna, rör eller kläm inte
Mät saften, häll tillbaka den i grytan och tillsätt rätt mängd socker
Koka upp ta grytan från värmen och skumma väl
Rör ut bensoat i lite av saften häll i grytan och rör om

Fyll på i rena varma flaskor, på med kork genast.

Det går även att krydda saften med kryddor, själv tillsätter jag gärna lite kanel och stjärnanis;) smakar gott i vintermörkret lite lätt uppvärmd. 


Jag har även ordnat så att bloggen fått en egen sida på Facebook. Så för er som vill bli uppdaterade om uppdateringar samt få en notis när jag lägger in nya tradera-annonser och kommande loppis/Auktion i min närhet. Gå in och gilla sidan. Ni kommer till den här

Och som vanligt önskar jag er en fantastisk dag
Annie

7 kommentarer:

  1. Okej, frågar man inte så får man inget veta!
    Aroniabär??? Om jag bara kollar bilden så känns det som jag känner igen dem, men har aldrig trott de är ätbara eller dugliga till något.
    Är det buske eller träd?
    Ha en riktigt fantastisk onsdag, nu är hösten här. 5 grader på gårdagens morgonrunda med Dix!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Spännande med aroniabär, har aldrig provat att äta dem. Kramar Liza

    SvaraRadera
  3. God morgon världens underbaraste pysselvän!!! Tack för välkomnandet hem. Vi har haft det underbart! Men hemma är ändå bäst;)) . Ser fram emot att få smutta på en varm aronia med kryddning i till en pysseldag med dig;)))) jag kan intyga att den ÄR god!!!! Nu ska vi bara 'få till' en dag oxå. Nu och 2 v framåt är det röj och tömning av pysselrum, kök och tvättstuga- som ska agera kök tillfälligt nu när det ska rivas! Puh! Men däremellan ska vi ju på hantverksdagen!!! Johooooo!!!! Pussar och kramar i tusentals!!!

    SvaraRadera
  4. Så gott med hemkokt saft!
    Önskar att jag var mera för att koka saft och sylt.
    Hoppas på att få svartvinbärssaft från en av dom duktiga vännerna istället=))

    Kram och fin dag/Hannis

    SvaraRadera
  5. Vilket toppen recept, jag är sugen på en sån häck...vad tror du om det?
    Här samsas målare, loppis fynd och trevligheter på dygnets timmar, härligt!
    Kram Sussi

    SvaraRadera
  6. Nu är jag tillbaka från resan...kom i morse ,klev upp 03.00 så jag är helt slut...sov bara två timmar...så jag har inte hunnit med bloggen som du förstår men bilder från resan kommer så fort jag får tid. Soligt o vaaarmt var det där.
    Kram Bia

    SvaraRadera
  7. Så spännande, jag har aldrig hört talas om Aroniabär, växer de på en buske? Och så roligt att du ordnat en sida på fb, jag ska genast titta in där =)
    Kram Petra

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...