Sidor

fredag 30 augusti 2013

Trädgårdsprojekt

Godmorgon
Jag har ju helt glömt av att visa hur det blev med vårat projekt i sommar (ett av många;) 

Vad gör man om man har söndriga tallrikar, några glasunderlägg samt betong och samtidigt är i behov av en lösning som gör att man slipper gå med grästrimmern efter gräsklippningen. 

Betong, gjutning, porslin, tallrikar D.I.Y

Porsling, betong, gjutning, underlägg, trädgård

 Jo man plussar ett plus ett och så får man en lösning

Porslin, betong, trädgård
 Nu går det enkelt att klippa gräset och vi slipper ogräset som hade vuxit emellan om vi bara lagt plattor eller sten. 
Plantering, gjuta, trädgård, dekroation
Så här ser det ut. Självklart ska det planteras mycket mer så småningom men man får ta lite i taget. Vår "slippa trimmern efter gräsklippnings"-lösning nedanför var lätt att ordna det var bara att gräva ur och blanda betong och sedan placera ut porslinet.Variationen är oändlig och tänk så mycket man kan gjuta ner om man vill. Hade jag gjort om det så hade jag nog tagit lite mer porslinskross och lagt det lite tätare. Men originellt är det;) 

Nu önskar jag er en härlig fredag. 
Annie

9 kommentarer:

 1. Men så smart!! Här dubbeljobbar vi med att gjuta fast plattorna/stenarna i lite betong, men det där spar ju massor med tid och blev ju så fint!:)
  Tack för tipset:)
  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men vilken fantastiskt fin idé! Här har det funderats länge på hur man kan kanta runt blommor och planteringar. Jag har länge önskat natursten som kant, men det är inte lätt att få det såpass bra att det underlättar vid gräsklippningen. Det här är ju en riktigt bra idé som faktiskt skulle fungera. Jag kanske lånar din idé nästa sommar =) Och riktigt fint blev det med porslinskrosset!
  Önskar dig en fantastisk dag!
  Kram Petra

  SvaraRadera
 3. Härlig idé!
  Som vanligt hos dig=))
  Kan tänka mig att det kommer att bli vackert med all plantering så småningom också.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Oj så bra det blev ....fin idé!!! det kommer mycket idéer från dej, hihi....
  Hoppas allt är bra med dej;)))
  Trevlig lördag kväll!!
  Kram bia

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé! Går att variera i det oändliga...Smyckeshållaren var också häftig, mycket fiffigt, självklart funkar den :-)
  Ha en riktigt mysig lördagkväll
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 6. Vilken toppenidé, och så snyggt det blev.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 7. God morgon Annie! Vill bara börja med att säga vilken härlig ny header du har gjort här på din sida. Gillar den verkligen! Sedan vet du ju att jag älskar den gjutna kanten runt landet.... Ja hela förvandlingen i trädgården är riktigt mysig! Lite avkoppling för själen att gå där och njuta av alla gamla härliga ting som du placerat ut..
  Ha en härlig pysslig dag... Jag ska varva lite städ med packning inför resan ... Och lie pyssel oxå, annars exploderar nog hjärnan... Tusenkramar , Mia.

  SvaraRadera
 8. Snyggt! Du kan verkligen komma på egna saker ;)

  Och tack för att du bevisar att det visst går att bara gräva och hälla i betong. Min sambo tror mig inte :P Jag vill göra så runt rabatterna. Dessutom vill jag gräva en grop, fylla i betong, lägga någon plast och fylla på med sand så det blir en grop i betongen. En liten damm alltså ;) Tror du det skulle funka?

  Ha en fin dag!
  Kramar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...